Bänkskivor laminat

Bänkskivor i laminat är bland de populäraste på marknaden idag. Främst för att det finns i många snygga designer och ytbehandlingar, de är också relativt billiga. Oavsett vilken design du har på ditt kök så finns det garanterat en bänkskiva i laminat som passar in och matchar ditt kök.

Laminat bänkskivor är tillverkade av trä där man sätter ihop olika trä skikt med varandra, träskikten tillsammans bildar en bänkskiva som kan användas i kök.

Laminat bänkskivor är lätta att underhålla, använda en disktrasa och milt rengöringsmedel så får du bort alla typer av fläckar och bänkskivan bli fräsch igen. Använd dock inte någon form av slipningshjälpmedel då detta kan förstöra laminaten.

Nackdelar med laminat bänkskivor är att det inte tål hetta och värme lika bra som bänkskivor gjorda av stenmaterial. Det här medför att du måste vara försiktigare med var du placerar dina heta stekpannor och kastruller, du bör ha underlägg eller annan typ av skydd på bänkskivan så att den inte blir förstörd. Om en bänkskiva gjord av laminat blir skadad så är de väldigt svåra att reparera.

Man kan ganska enkelt sätta in en laminat bänkskiva, de väger inte alltför mycket och de är inte otympliga att ha att göra med.

Se alla bänkskivor samt vad de kostar här.