Bänkskivor Granit

Elegansen och kvaliteten hos bänkskivor gjorda av granit är svårslagen. Granit är en naturlig sten och är en bergart som finns på den kontinentala jordskorpan det vill säga här i Sverige, den utvinns främst i Norrland, det speciella med granit bänkskivor är att de har oregelbundna mönster vilket gör att alla bänkskivor av granit mer eller mindre blir unika. Dock är det samma färg på bänkskivor som är gjorda av granit men som sagt själva mönstret är unikt.

Bänkskivor Granit

Bänkskivor Granit

Graniten som används i bänkskivor blir polerad och behandlad för att den ska bli snyggare och passa bättre i kök. Granit används också i gatusten som på långt håll uppfattas som grå, du kan tänka dig hur mycket polerad graniten då blir innan den blir till en bänkskiva.

Bänkskivor i granit är väldigt tåliga, de har väldigt svårt för att spricka och det uppstår sällan repor på ytan.

Granit bänkskivor är tunga, det rekommenderas att du tar hjälp eller anlitar folk när du ska ta in bänkskivan i köket och sätta den på plats. De flesta hantverkare kan anlitas för dessa arbeten. Om du är händig och kunnig på området så räcker det med att du får bärhjälp när du lägger granit bänkskivan på plats.

Se alla bänkskivor samt vad de kostar här.