Bänkskiva sten

Varför ska man välja en bänkskiva av sten framför de andra materialen? Jo en stenbänkskiva är otroligt slitstark jämfört med de andra materialen, jämför man med exempelvis trä så klarar en stenbänkskiva sig mycket längre och är dessutom mycket snyggare att ha i köket.

En bänkskiva av trä är i och för sig lättare att hantera och man kan enkelt såga i den för att skapa den form eller längd som man vill ha. En bänkskiva sten är dock inte lika enkel att forma på egen hand utan man får måttbeställa av tillverkaren, de är dessutom lite jobbigare att hantera och då menar jag att frakta, de väger nämligen ganska mycket och man måste vara flera personer för att kunna lägga bänkskivan på plats i köket där den ska vara.

Men och andra sidan när den väl ligger där så ligger den stadigt och är överlägset mycket snyggare än en bänkskiva i annat material, det är därför enligt mig helt klart värt det att välja en bänkskiva i sten även fast man får jobba lite mer för att frakta den och lägga dit den i köket, när den väl är på plats i köket är den värd allt extra besvär.

Relevanta inlägg:
Bänkskivor sten